Bergvärmepumpar som vi installerar:

Bosch Compress 7001i LW/M

Pumpen som är byggd för maximal värmeeffekt, stora mängder vatten och samtidigt är fylld med energisparande funktioner. Då presenteras Bosch Compress 7001i LW/M!

Pumpen är byggd med inverter-teknik som anpassar effekten steglöst efter husets behov. En komplett lösning för nybyggda hus såväl som när det är dags att byta ut din gamla värmepump då den ger dig perfekt temperatur i huset och håller energiförbrukningen på låga nivåer.

Den nyutvecklade varmvattenberedaren ger upp till 300 liter 40- gradigt varmvatten så det räcker för den stora familjen eller för att fylla upp badkar och kunna duscha varmt samtidigt.

Den nya designen på pumpen är i exklusivt glas eller metall, du bestämmer om du vill ha vitt glas eller vit metall just för att passa in i din inredningsstil. 

 

Compress 7001i LWM finns i tre olika effektmodeller, 2-8kW, 3-12kW och 4-15kW. Vilket alternativ du behöver beror helt och hållet på ditt hus effektbehov. Vilken effektmodell som passar just ditt hus vi kan ge rekommendation om efter att ha vart på ett besök hos er.

Bergvärme

 

En bergvärmepump ger upp till 80% besparing och kopplas till ett befintligt vattenburet värmesystem. Ett 100-200 meter djupt hål borras beroende på husets storlek I hålet hängs en kollektorslang ner i en slinga där vätska cirkulerar och hämtar upp värmen som ger en hög effekt.

Denna metod har högst energieffektivitet och längst livslängd av alla värmepumpar. Den håller dessutom en jämn temperatur under hela året.