AE Nordvärme AB

Specialister på värmepumpar & VVS i Södermanland!

Har du en dyr elräkning och höga värmekostnader?

  • Dagens värmepumpar har blivit en självklarhet för dom som vill sänka sina värmekostnader. En värmepump ger en miljövänligare och mycket billigare värme än till exempel oljeuppvärmning eller direktverkande el. Plus i kanten så är det dessutom betydligt enklare och bekvämare med en värmepump då du slipper värma huset med pellets eller ved.

Generella tips som är bra att ha i åtanke

På resande fot

  • När man är ute och reser längre än två dagar så ska man stänga av vattnet, och finns det risk för köldknäppar så rekommenderas det att ordna tillsyn av huset medan du är iväg.
  • Ett annat bra tips är att inte sänka värmen i huset under vintertid. Skulle man göra det så finns det en stor risk att det kan sluta med frysskador som sönderfrusna vattenledningar osv. Vårat tips är: Låt värmen vara på! Det är värt dom där extra hundralapparna när det tråkiga inträffar.

För dig som har värmepump!

  • Håll koll på din värmekurva, ju lägre temperatur på dina radiatorer desto mer pengar i fickan. Se därför till att inte ställa in värmekurvan mer än nödvändigt!
  • Sänk inomhustemperaturen, för att du ska känna dig pigg så är den optimala inomhustemperaturen 21 grader. Många har idag en temperatur som överstiger 23 grader, genom att sänka denna med ett par grader kan du tjäna några hundralappar om året, samtidigt som du kommer känna dig piggare. En typisk Villaägare kan sänka värmekostnaden med upp emot 5% för varje grad som sänks i hemmet.
  • Ställ inte möblerna nära radiatorerna, värmen sprids inte lika effektivt i huset då radiatorerna avger mindre värme vid blockering. Därför brukar man säga att man ska ha en avstånd på ungefär 30-40 centimeter mellan radiatorn och möbeln.

Våra samarbetspartners

Vi kan stolt presentera våra samarbetspartners, klicka på någon av dom för att läsa mer!